April 2016

De eerste weken van het nieuwe seizoen zijn weer eens veelbelovend te noemen. De nieuwe kledij staat ons beeldig! Ze werd wel al een eerste keer vuil van de opspattende modder tijdens onze openingsrit. Jammer maar met een 50-tal mensen op de foto waren we al dik tevreden.

 • Maandag- en vrijdagritten: Er is nu een boekje, vergelijkbaar met dat van de wintersterritten. De afgelegde kilometers geef je als volgt in: VBR/VWB rally, ‘andere’, naam van de gemeente waar je je boekje liet afstempelen. Mag enkel maar op dagen dat de kalender van VBR West-Vlaanderen blanco staat, dus meestal op maan- en vrijdag.

 • Nieuws vanuit het puntenklassement. In 2013 konden we, door een of ander toeval, een speciale trui schenken aan de persoon met meeste punten. Vanaf dit jaar voeren we dit weer in. Trouwe aanwezigheid wordt nog steeds beloond met iets speciaals. O ja, bij ex aequo zullen de kilometers de doorslag geven.

 • Niet in dit rittenschema opgenomen, maar wel weer aan de orde: de donderdagwerking. Die gaat deze maand van start! We starten om 19u aan ons lokaal Batavia. We onderscheiden 3 groepen, eentje met een rustig tempo van 25 à 26 km/u, en eentje dat niet sneller dan 30 per uur bijeenfietst. En dan is er ook nog de Pure Donderdaggroep, voor mensen die deze ene wekelijkse uitstap ruim voldoende vinden. Bijzonder leuk is dat je van alles kan uitproberen op die manier, want, man of vrouw, in elke groep kan je uitproberen wat best bij je past.

 • Hieronder de ranking van onze winter mountainbike challenge:

  Naam Totaal 2015/2016
  André Vandenbroucke 77 goud
  Johan Vanbavikhove 63 goud
  Koen De Coninck 60 goud
  Kristof Blancke 40 zilver
  Arne Chevrolet 29

 • Ergens in mei kunnen we de kilometers van deze bikers en de wintersterfietsers bij de resultaten van 2016 gooien. Dat wordt uitkijken.

 • mei met een zwaar ei:

  Zondag 1 mei wordt het Kampioenschap van Groot-Tielt voor niet-aangeslotenen verreden, enkel voor inwoners van Groot-Tielt. Geldt bij ons als zondagsrit, want, je kan het biina niet geloven, 1 mei valt dit jaar op zondag! De keuze is dus geheel aan u: ofwel ’s morgens bij ons, ofwel ’s middags aan het Textielhuis aantreden.

  Maandag 16 mei is 2de pinksterdag, meteen ook Fiets Wijs! Classic @ bouwservice Van Hulle, 2de editie. Voorbereidingen zijn volop bezig, meer info volgt. We zijn alvast dankbaar voor het spontane aanbieden van medewerking, chic.

 • HOUFFALIZE weekend 13/14/15 augustus: Straks sluiten we de inschrijvingen af: het wordt dringend, want op een commercieel weekend als dat van de 15de augustus zijn de plaatsjes erg gegeerd. Dus, rep je dat we kunnen reserveren daar in Houffalize. Momenteel klokken we af op zo’n 13 personen, and counting…

 • Expo Tieltse Wielertitanen: in het Stadhuis tot en met zondag 3 april, de Ronde van Vlaanderen! Een must, en ook wij tekenen present. Zie ook www.tieltkoerst.be

Attachment: