Juni 2016

  • Eerst even vooruitblikken naar de Grinta! Challenge van zaterdag 4 juni in Kain (Doornik). Klaar en duidelijk: de club betaalt wel degelijk de inschrijvingskost terug. (Niet de waarborg van het stuurnummer, maar dat spreekt voor zich.) Systeem idem als vorig jaar: je geeft je inschrijvingsbewijs achteraf in bij ons, wij betalen terug.

  • 3 weken later, op zaterdag 25 juni, herhalen we onze samenwerking met de Gerowi’s uit Pittem: we rijden de prachtige tocht Bronnen van de IJzer en de Aa vanuit Bulskamp (Veurne).. We hebben het parcours op gps staan, beide clubs leggen een volgwagen in (drank en voedsel, kledij), afspraak om 7u aan Batavia en carpoolen maar. Laat misschien best weten of je je auto ter beschikking kan stellen en zo ja, voor hoe veel personen met fiets. Om even te vergelijken met vorig jaar: deze rit is iets zwaarder dan Cap Blanc Nez, maar ook al zo mooi, en ook alweer voor meer dan 90 % op Franse wegen.

  • Een – onvolledige - samenvatting van mei. De maand begon met mooi weer, de extra ritten op Hemelvaartdag 5 mei werden goed gefrequenteerd, de daaropvolgende dag was er zeker voldoende belangstelling voor de Kemmel expeditie die Thijs op het touw zette vanuit het VTI. Toen werd het Pinksteren. En op Pinkstermaandag was er weer de Fiets Wijs! Classic @ bouwservice Van Hulle. Na een moeizame start konden we toch terugblikken op 1153 deelnemers, van wie 74 clubleden. Eens te meer kostte het heel wat moeite, en jammer genoeg was er heel wat bevoorrading over, maar alle vrijwilligers kregen lof toegezwaaid, en dat is meer dan een goed teken. Prachtige parcours over alle afstanden, werkelijk copieuze bevoorradingen, goed uitgepijld, alleen dat weer mocht een tikkeltje warmere temperaturen laten optekenen hebben, zeker in de voormiddag.

  • Iets later (dinsdag 24 mei) kwam Bruggen & Wegen 2016 op de proppen, onze midweek die we al voor de 13de keer organiseerden. Fris maar droog: 220 fietsers, dat is al meer de moeite waard. 36 clubleden genoten van dit mooie ritje. Een blijvertje voor onze donderdagwerking. Hoe het ons verging op weg naar Halle en terug verneem je in het volgende clubnieuws.

  • Nog een succesnummer sinds enkele jaren: op woensdag 1 juni wordt alweer de, Wielertoeristentocht van de Politiezone Tielt ingericht Start om 14u aan de Europahal, 2 euro inschrijving, na de rit mogelijkheid op gratis frieten of pasta. Helm verplicht wordt ons meegedeeld. Tel 051 40 24 15 voor meer info, of wijk.tielt@pzregiotielt.be. Ook deze rit telt mee voor ons klassement. Ingeven als groepsrit NIET op zondag, NIET op donderdag. Let wel: dit zijn de mij sinds jaar en dag bekende gegevens, maar die zullen nog wel kloppen zeker.

  • Het houdt maar niet op . Ook al in juni: de Langste Donderdagrit. Waarschijnlijk op 23 juni en dan vertrekken we een halfuurtje eerder: om 18u30. (Dit uur geldt voor de 100 km)

Op weg naar de zomer!

Attachment: