Juli 2016

Nog heel even terugschakelen naar mei, en wel met de onvergetelijke Halle Xperience van eind mei, die haar naam weer eens alle eer aandeed. Er waren 2 mooie groepen die enthousiast de start namen. In groep A fietsten niet minder dan 27 clubleden mee, in groep B waren dat er ook nog altijd 9 – dat brengt het totale aantal op 36.Het weer viel reuze mee, onverwacht eigenlijk. Voor ons aller gemak onthouden wij voor volgend jaar: de GPS-mensen moeten vooraan blijven in de rit, het is immers aan hen om te bepalen langs waar gefietst wordt. En om verwarring te vermijden, de rit opsplitsen in een traject “heen” en een traject “terug”. Zal al veel onnodige onrust wegnemen. Maar, alweer door dat prachtige weer, en na een incidentloze terugtocht naar Tielt, eindigde alles met een happy end. Zeker met die drankjes en braadworsten! Een investering die voor 100% rendeerde. Puik & prima.

  • De Grinta! Challenge van 4 juni werd een beetje gedwarsboomd door het wispelturige weer dat we in mei kenden. (En weersvoorspellingen die negatiever waren dan de werkelijkheid.) 13 leden, dat is het aantal deelnemers van de club waar ik weet van heb..

  • Zij krijgen hun inschrijvingsgeld cash terugbetaald. Ooit waren vooral de B’s enthousiaster om naar ginder te trekken. Ach, volgend jaar is er alweer een nieuwe situatie en zien we wel weer.

  • Hoe de Langste Avondrit op donderdag 23 juni én de expeditie naar de Bronnen van de Ijzer en de Aa van de zaterdag erop verliepen verneem je in het volgende clubnieuws. Want anders zou je te lang moeten wachten op deze editie.

  • Op donderdag 14 juli presenteren wij onze zomermidweekrit ‘Over Poel- en Pittemberg’. Het ritje neemt niet meer dan 50 km in beslag en zoals we gewoon zijn de laatste jaren is dit meteen ook onze avondrit. Sommigen vliegen er graag in vanaf de start, zaak is je juiste groepje te vinden. Wat altijd wel lukt.

  • Kijk je naar het rittenschema, merk je dat A, B en B1 op donderdag 21 juli vertrekken om 7u30. De B1’s fietsen een iets kortere tocht naar Kemmel.

  • Opmerkelijk toch dat deelnemersaantal op zondag. Erg wispelturig is het minste wat je ervan kan zeggen. OK, soms zit de lucht dreigend en valt er om 7u wat regen, maar meestal valt het tijdens de rit zelf prima mee. Vreemd. Eens kijken wat dat wordt wanneer we eens echt stabiel weer krijgen. (Dat is dan nog niet voor meteen.)

  • De fietsdriedaagse van 12 tot 15 augustus is in kannen en kruiken. Houffalize verwacht ons, en wij zien dat natuurlijk zitten. Nu nog onze ritjes samenstellen en hop, we zijn er mee weg.

Prettige vakantie!

Attachment: