Mei 2017

Ieder jaar weer kijken we uit naar onze eerste organisatie Tielt – Breskens – Tielt. Hoe verging het ons dit jaar? Vorig jaar boekten we een record: op zaterdag 560 deelnemers en op zondag 210 deelnemers. Dat record moest er dit jaar niet aan geloven, wat regen op zaterdagmorgen bleek een psychologische barrière voor wat twijfelaars. 361 fietsers op zaterdag (met 48 clubleden) en 301 op zondag is natuurlijk verre van slecht te noemen. Opvallend: op zaterdag 137 deelnemers voor de 155 km, en 92 op de 110! Zondag 2 april was lekker met 301 stuks op de teller, van wie 53 clubleden. Mooi. Natuurlijk, we zuchten vooral onder de concurrentie van de Brugse Cyclo’s, dat is een feit.

  • Daar gaan we voor ons overzichtje van mei: maandag1 mei, extra clubrit, maar je kan ook koersen in de namiddag! ’s Morgens afspraak aan het Textielhuis, EN DIT OM 7U30, samen met de Bicro’s, om te genieten van een ontbijtkoek en bakken koffie. En de benen nemen om onze ritjes te fietsen. Bedoeling van het 1 mei comité: er een Feestelijke Dag van de Fiets van te maken. Zal wel lukken, ook al met de koers ’s middags. Lid van een Tieltse vereniging, maar niet noodzakelijk Tieltenaar? Ook jij kan deelnemen. ’t Is maar een weetje. Onze club steunt dit initiatief al jaren, ook nu weer! We kijken er al naar uit.

  • Hoe zit dat met de Fiets Wijs! Classic @ Bouwservice Van Hulle? Die gaat opnieuw door, maandag 5 juni, 2 de Pinksterdag.

    Inschrijven vanaf 7u tot 11u. Maandag 5 mei zijn alle vrijwilligers uitgenodigd naar een bijeenkomst in Batavia (20u) om alle zaken eens te overlopen. Dit bij een drankje en een hapje. Geen vrijwilliger die dag? Kom toch maar af die pinkstermaandag, voor de organisatie is het bemoedigend als de eigen club duidelijk vertegenwoordigd is.

  • Sidder en beef, want het is weer tijd voor de Halle Xperience 2017. Zaterdag 20 mei 7u.
    Plaats: het Forum. De Bicro’s spelen dit jaar thuis, en wij spelen graag mee.

  • En nu voeren we het tempo op, Bruggen & Wegen komt er aan op dinsdag 23 mei. De feestelijkheden nemen een aanvang om 9u30, voor wie niet hoeft te werken natuurlijk. Anderen melden zich aan om 18u.

  • We waren pas begonnen: donderdag 25 mei extra clubrit omwille van O.H. Hemelvaart, de dag daarop is er de rit Tielt-Kemmel-Tielt aan het VTI, organisatie waarin onze Thijs betrokken is. En dan is het alweer weekend, blijven doorgaan.

Tot volgende maand!

Attachment: