ook in juli: fietsen

• Allereerst een terugblik op de onvergetelijke Halle Xperience van 20 mei. De opkomst was minder dan vorig jaar, en dat had zo zijn redenen. In groep A fietsten 13 clubleden mee, in groep B waren dat er ook nog altijd 5, wat het totale aantal op 18 brengt. De weersvoorspelling was niet al te gunstig, wat een aantal mensen deed afhaken. Behalve (extreem) vuile wegen viel er geen noemenswaardige neerslag te noteren. De datum was minder gelukkig gekozen; een aantal mensen haakte af omdat die namiddag ook de Grote Prijs Frans De Sloover op het programma stond. Wel goed was het systeem van opsplitsen van het traject in “heen” en “terug” voor de gps gidsen. De Bicro’s haalden alles uit de kast om ons te verwennen met braadworsten in het Forum, beide besturen boden een drankje aan, kortom, het was weer leuk.

• En dan werd het weer Pinkstermaandag. 70 clubleden paraat op de Fiets Wijs! Classic @ bouwservice Van Hulle, was het niet als vrijwilliger dan wel als deelnemer. Een heerlijke sfeer heerste over het ondertussen gekende terras, met aangename termperaturen en dito mensen. 1014 fietsers, een record als je ermee rekening houdt dat de VTT weggevallen was. Dank aan de vrienden van Carlito, Vega Bike voor de extra inbreng, zonder hen ware het een pak moeilijker dingen gedaan te krijgen. En dank aan onze schitterende vrijwilligers, werkelijk alle deelnemers waren vol lof over onze mensen!

• De Grinta! Challenge van 10 juni viel jammer genoeg samen met de Bicro Pijl die nu plots niet meer op zondag georganiseerd werd. Zo noteerde ik amper 7 leden die de tocht aanvatten. Zij krijgen hun inschrijvingsgeld cash terugbetaald. De 34 anderen die in Tielt de start namen hoefden niets te doen, werd rechtstreeks geregeld tussen Bicro’s en ons.

• Hoe de Langste Avondrit op donderdag 22 juni én de expeditie naar de Cap Blanc Nez van de zaterdag erop verliepen verneem je in het volgende clubnieuws. Want anders zou je te lang moeten wachten op deze editie.

• Op donderdag 13 juli presenteren wij onze zomermidweekrit ‘Over Poel- en Pittemberg’. Meteen ook onze avondrit. Sommigen vliegen er graag in vanaf de start, zaak is je juiste groepje te vinden. Wat altijd wel lukt.

• Kijk je naar het rittenschema, merk je dat A, B en B1 op vrijdag 21 juli vertrekken om 7u30. De B1’s fietsen een iets kortere tocht naar Kemmel.

• Vreemde vaststelling: sommigen beschikken, ondanks het warme weer van de laatste tijd, niet over een up-to-date truitje met korte mouwen. En blijven dan maar noodgedwongen het oude dragen, wat niet echt flatteert met de rest. Nieuwe leden kennen dat probleem niet, zit immers standaard in het starterspakket dat ze ontvangen bij inschrijven. Ter info: €23 kosten die truitjes.

• Leuk om deze afscheidswoorden te kunnen plaatsen: prettige vakantie!

Attachment: