en toen werd het hoogzomer: augustus!

CLUBNIEUWS en nog wat meer
• De Langste Avondrit van donderdag 22 juni, met 100 km op het programma, was een succes met formidabel veel wind (een fenomeen van het hele jaar al) en 12 fietsers. De clubkas liet zich weer eens niet kennen en tracteerde op een goede afloop, ook voor de “gewone” donderdagfietsers.

• Naar aanleiding van de valpartij van Christophe Buyck (met een indrukwekkend medisch bulletin) nog even deze info. Er staat in ons tweemaandelijkse magazine “Vlaamse Wielrijder & Biker” uitleg wat er je te doen staat bij een ongeval. Vanzelfsprekend helpen wij graag bij het invullen de aangifte, maar wat de terugbetalingen betreft wordt duidelijk uitgelegd hoe je het moet aanpakken. Bladzijde 120.

• Zaterdag 24 juni trokken 10 clubleden, samen met 16 kompanen van Gerowi Pittem, van Adinkerke naar Cap Blanc Nez en ook weer terug om zo’n 210 km te totaliseren. (Deze aantallen waren vorig jaar omgekeerd, had ook te maken met de Gerowi uitstap naar Lourdes in juli, de zin om flink te trainen zat er bij velen van hen duidelijk in.) Eens te meer waren de Pittemse taartjes van een hoog opkikkerend gehalte. Jammer van de regen vlak voor het bereiken van de Cap. Het mooie uitzicht konden we ook vergeten, ons stuur stevig vasthouden was de boodschap. Want alweer: die wind! In Chez Flo konden we ons gelukkig weer de heerlijke pannenkoeken doen smaken, stevige kost hoor. Bedanken we ook Rita en Thierry voor het volgwerk in de auto, wat nooit evident en dikwijls ondankbaar werk is. Volgend jaar alweer een expeditie?

• Hierbij de resultaten van onze Zomermidweekrit (Over Poel- en Pittemberg) van donderdag 13 juli. De aller-allerbeste weekorganisatie die we ooit mochten meemaken: 280 deelnemers in totaal, van wie zomaar eventjes 50 clubleden! Mooi mooi mooi, ook al als we eens vergelijken met “Bruggen & Wegen” van dinsdag 23 mei: op 248 inschrijvingen (wat ook al uitstekend te noemen is) ontmoetten we er 44 van onze club. Voegen we daar nog de uitstekende editie van de Fiets Wijs! Classic aan toe, en je kan niet anders dan besluiten dat we dit jaar behoorlijk wat meeval kennen. En de mensen komen blijkbaar graag naar Tielt en onze organisaties. Geeft een goed gevoel.

• Op 15 augustus zijn er weer extra gebeurtenissen. De A’s en B’s zoeken opnieuw Nieuwvliet op, laat ons hopen zonder enig incident of andere valpartij. De B1’s trekken naar Steenstrate, tenzij iemand alsnog een beter voorstel heeft. Zij starten hun rit om 7u30, onze C-vrienden houden het eenvoudig en vertrekken zoals gewoonlijk op 8u30.

Het seizoen snelt verder, en wij allen volgen.

Attachment: