Wuif de winter uit

Souvenirtje vanuit Batavia, straks ex-lokaal van Tielt Sportief

Bij de start van het nieuwe seizoen nemen we traditiegetrouw ons koerspetje af voor onze lieve trouwe sponsors BOUWSERVICE VAN HULLE – VEGA BIKE – INOFEC – KLIEK en BATAVIA. Ze blijven trouw van de partij, wat wij natuurlijk enorm waarderen. (Nieuws over Batavia, zie hieronder)

 Op zaterdag 24 en zondag 25 februari is er het openingsweekend van de VBR in Ardooie. Een groot aantal mensen vertrekt op zaterdag om 13u aan ons lokaal Batavia. Wie dat wil kan ook wat administratie regelen daar in Ardooie. Mountainbikers: denk er aan jullie kaarten daar af te geven. Zo komen jullie in aanmerking voor een aantal mooie prijzen (wel naar het VTT-sluitingsfeest van de VBR op 30 maart afzakken). Voor onze fietsers van wintersterritten: ook die boekjes worden verwacht, straks kan je die resultaten dan ook ingeven op onze website. Bij terugkomst in Tielt kan je genieten van een hotdog in ons lokaal, ook al mooi meegenomen. Toehappen maar.

 Overigens kan je het weekend ervoor al van start gaan in Maria-Aalter, als VBR Oost-Vlaanderen het seizoen opent.

 En hier is ie dan: de eerste gezamenlijke groepsrit van het seizoen: zondag 4 maart. Afspraak ’s morgens om 9u af aan ons lokaal, er is de traditionele groepsfoto, we rijden ons rondje (tussen Egem en Wingene nemen de AB’s de benen om wat extra kilometers te bollen) en sluiten af met een drankje. Nu nog droog weer, en de dag kan niet meer stuk.

 Het puntensysteem dat we invoerden om de clubbetrokkenheid te vergroten vind je in de jaarkalender van dit jaar. Blijven fietsen, daar komt het zo’n beetje op neer.

 Speciale activiteiten dit jaar: Tielt – Breskens – Tielt presenteren we op zaterdag 31 maart. Op zondag 1 april fietsen we niet verder dan de Koetshoeve (Adegem). En maandag 1 mei zijn we uitgenodigd, samen met de Bicro’s om onze fietstochten te laten starten vanuit het Textielhuis. Dit omwille van het “feestelijke fietskarakter” dat de eerste mei hier in ere wil houden. Samenwerkingen met zowel de Bicro’s als Gerowi Pittem zijn er ook dit jaar. Zaterdag 26 mei fietsen we naar Halle en terug met de Tieltse collega’s en op zaterdag 24 juni trekken we samen met Pittem richting Bosberg. (Een variant op de Fiets Wijs! Classic, nog even doortrekken na de Muur van Geraardsbergen)

 Geen Fiets Wijs! Classic dit jaar: de gebouwen bij Van Hulle zijn allemaal bezet. Dit was al geweten begin vorig jaar, en ook zo meegedeeld. Er komen herkansingen in de vorm van groepsritten (zie de rit met Gerowi Pittem) en andere gelegenheden. Voor 2019 bekijken we wat er ons te doen staat.

 Historisch, maar minder aangenaam: na al die jaren stopt ons lokaal Batavia. Dit door het opzeggen van het huurcontract van brouwerij Maes. Die had blijkbaar geen zin in grote investeringen (die zich toch wel opdrongen) en houdt het dan maar voor bekeken. Na 31 juli zijn talloze clubs en verenigingen dakloos. En zo verdwijnt nog maar eens een volkscafé van de radar, en wat voor één, met zo’n rijkgevulde geschiedenis. Nu, deze eerste maanden blijft alles nog bij het oude en van verdere evoluties word je vanzelfsprekend op de hoogte gehouden. Op dit moment: veel sterkte aan Bjorn, Nelly en Marianne die er met hart en ziel tegenaan gingen en nu dus koud gepakt worden. En onze welgemeende dank.

Laten we er, vooral in deze omstandigheden, een spetterend succes van maken. Dat ware een uitstekend antwoord!

Attachment: