na maart doet ook april wat het maar wil

 Mooie, uitstekende opkomst zelfs voor onze eerste rit op zondag. 61 fietsers en 2 gasten, viel reuze mee, rekening houdend met de gladde wegen ’s morgens. Historisch moment; na al die jaren de eerste zondagrit met start aan Batavia…ja dat voelde toch wel vreemd aan. En waar was de lokale pers?

 De eerste week van april zit tjokvol activiteiten, want na de extra rit op 2de Paasdag komt daar meteen de donderdagwerking weer aan. Juist, vanaf 5 april! We starten om 19u aan ons lokaal Batavia. Zoals vorige jaren zijn we met 3 groepen, eentje met een rustig tempo van 25 à 26 km/u, en eentje dat 30 per uur probeert aan te houden. En dan is er ook nog de Pure Donderdaggroep, voor mensen die deze ene wekelijkse uitstap ruim voldoende vinden. Voor elk wat wils dus.

 VTT? Zie hieronder. Iets meer participatie dan vorig jaar aan de winterchallenge en dat is best leuk te noemen. Goud, zilver of brons? De cadeaucheque is onderweg.

VTT Clubchallenge winter 2017/2018

André Vandenbroucke 88 goud
Patrick Hoste 62 goud
Johan Vanbavinckhove 51 zilver
Arne Chevrolet 39 brons
Antoon Baert 36 brons
Kristof Blancke 31 brons
Piet Dejonghe 20 zero

 Bikers kunnen vanzelfsprekend hun VTT-kilometers invoeren in onze klassering. Hoe? Bv. datum: 28/02, type rit: VBR/VWB, naam: VTT kms 2017/2018 Zoals te verwachten was steekt André er weer uit, zowel in ritten als in afgelegde kilometers. Proficiat kilometervreter! Overigens zullen de wintersterren nog even moeten wachten tot de resultaten ervan gepubliceerd worden op de website van VBR West-Vlaanderen. (Ergens in mei hopen we, als het maar niet tegenzit zoals in 2017…) We houden je op de hoogte!

 1 mei specialleke:
Dinsdag 1 mei worden wij, net zoals vorig jaar, samen met de Bicro’s uitgenodigd om koffie met koeken te nuttigen in het Textielhuis vooraleer we onze extra rit starten. En daarna krijgen we ook nog een drankje in datzelfde lokaal. Bedoeling is er een Feest van de Fiets te maken. In de namiddag kan je koersen, volgens de Gentleman formule.
Wij staan helemaal klaar om de lente definitief in te zetten, en u?

Attachment: