Hola, dat is hier al mei

CLUBNIEUWS

Eind maart, begin april en daar kwam onze organisatie Tielt – Breskens – Tielt in beeld. Samenvattend: zeker niet slecht, ook niet spetterend. En jammer van de natte start op zondag natuurlijk.

Wat cijfers: 468 deelnemers op zaterdag, van wie 54 clubleden. Op zondag telden we 187 deelnemers met 30 mensen van de club die zich niet lieten afschrikken door wind en regen. Afpijling van het parcours, bevoorrading, onthaal van de deelnemers, dit alles was dicht bij de perfectie. Misschien verkassen we volgend jaar dan toch naar een andere datum, in de hoop wat meer deelnemers te lokken.

  • En dan zijn we vertrokken voor ons overzichtje van mei. Eerst vlug nog de Grinta! Challenge in Kain op zaterdag 28/04 in de kijker plaatsen (was niet opgenomen in ons overzicht van april). Zoals steeds betaalt de clubkas je inschrijvingskost terug.

  • Op dinsdag1 mei, extra clubritmaar je kan ook koersen in de namiddag! ’s Morgens afspraak aan het Textielhuis, om 8u, om te genieten van een ontbijtkoek en bakken koffie. En de benen nemen om onze ritjes te fietsen. Bedoeling van het 1 mei comité: er een Feestelijke Dag van de Fiets van te maken. Zal wel lukken, ook al met de koers ’s middags. Die veranderde dit jaar helemaal van opzet. Er is nog de gekende recreantenkoers en daarna komt het grote werk met de Gentlemankoers. Details: check eens https://www.s-p-a.be/artikel/1-mei-koers-2018/.

  • De toon is gezet, een dikke week later krijgen we nog een Betaalde Feestdag met Hemelvaart op donderdag 10 mei. Groepen A, B en B1 gaan aan de slag vanaf 8u, de C’s blijven op hun vertrouwde 8u30.

  • Na Hemelvaart is er ook nog Pinksteren. En maandag 21 mei is 2de Pinksterdag, met opnieuw … extra ritten. Zelfde starturen als hierboven vermeld.

  • De zaterdag hierna, 26 mei, opnieuw naar Halle. Vertrek aan ons lokaal om 7u30, op algemene vraag van onze leden. Het systeem is genoeg bekend, er zijn 2 volgwagens, na afloop is er een hapje, dit jaar bij ons in Batavia (ook alweer de laatste keer dat dit zo zal zijn…) Komaan we gaan er tegenaan!

  • Het kan niet op, Bruggen & Wegen komt er aan op dinsdag 29 mei. De feestelijkheden nemen een aanvang om 9u30, voor wie niet hoeft te werken natuurlijk. Anderen melden zich aan om 18u. En daarmee houden de speciale activiteiten op, toch voor wat deze mooie maand betreft.

Bijzonder veel gezondheidsperikelen de laatste tijd. Positief is dat Thierry Blancke na bijna 2 (!) jaar eindelijk aan de beterhand is. Daartegenover staat Eddy Goemaere, hopend op een snelle comeback bij ons, dit na een zware valpartij. Roland Vancauwenberghe is dan weer bijna helemaal hersteld na een schouderbreuk eind vorig jaar. Jammer genoeg moet Tony Bauwens ook al aan de schouder geopereerd worden. Alain Lamont zou er weer bovenop moeten zijn na een zwaar toegetakelde vinger na, jawel, een valpartij. Luc Verbeke heeft moeilijkheden om de juiste medicatie te vinden voor een probleem van adervernauwing, leuk is anders. Marc Vansteenhuyse komt uit een diep dal gekropen, maar het gaat beter.

Zo lang er sprake is van beterschap is er niets verloren. Hou de moed er in!

Attachment: