Clubnieuws Maart 2013

 • Het nieuwe seizoen vraagt enige nederigheid van ons allen. Waar zouden we immers staan zonder onze trouwe en sympathieke sponsors? Daarom, nogmaals dank aan VAN HULLE BOUWSERVICEVEGA BIKEINOFECKLIEKBATAVIA - MAXIM TASSAERT. ...

 • Na een uitstekend werkjaar is Tamara Lema momenteel verhinderd om in het bestuur te blijven, dit omwille van de afstand: Zuid-Spanje ligt net iets verder dan de Felix D’Hoopstraat. Frederik Heinderson beloofde zijn best te doen haar te doen vergeten. Moeilijke opgave, maar we wensen hem alvast veel succes!

 • Op zaterdag 23 en zondag 24 februari is er het openingsweekend van de VBR in Ardooie. De meesten zullen paraat staan op zaterdag om 13u aan ons lokaal Batavia.

 • En de week erop is het weer van dat voor de herencategorie, de eerste gezamenlijke groepsrit van het seizoen: zondag 3 maart. Altijd een historisch moment toch?

 • Nu we het toch over die zondagritten hebben: alle suggesties blijven vanzelfsprekend welkom. Wie zelf zo’n beetje de streek verkent, houdt daar op de duur toch enkele uitverkoren tochtje s aan over. Die moet je niet per se voor jezelf houden, waarom niet delen met ons?

 • We hadden het er al een paar keer over: iedereen houdt zelf zijn/haar kilometers bij door het ingeven op de website. Wie niet over een pc beschikt, vraagt dit misschien aan zoon/dochterlief, schoonbroer/zuster, buurman/vrouw… Je mag dat ook doorgeven aan één van de bestuursleden, die zullen daar dan wel hun plan mee trekken. Nogmaals de voordelen van dit nieuwe systeem: geen papierwinkel meer, steeds een up-to-date overzicht van wat wij allemaal aan het uitspoken zijn. En hopelijk komen alle leden nu meer aan bod, in plaats van de bekende kleppers. Die er ook nu weer zullen staan natuurlijk.

 • Alle details van het puntensysteem dat we invoerden om de clubbetrokkenheid te vergroten vind je in de jaarkalender van dit jaar.

 • En in diezelfde jaarkalender vind je ook de details van onze weekwerking die we ook onder handen namen: heren en dames nemen van de eerste donderdag van april gezamenlijk de start voor gezellige weekritjes. Alles om 19u in en om Batavia.

 • Zaterdag 30 en zondag 31 maart: Tielt-Breskens-Tielt. Afstanden 155-110-80-50km. Voor de 155 (enkel op zaterdag): start tot 12u. De andere afstanden klokken af op 13u30. Controle blijft in Ste-Margriete, waar je de lus tot Breskens kan nemen of opteren voor de 110 km. Als alles even succesvol verloopt zoals vorig jaar wrijven we tevreden in onze handjes. Je kan dat weekend geen mirakels verwachten met een concurrent al s de Ronde van Vlaanderen. Maar: we zorgen voor een mooie tocht, degelijke bevoorrading en een prima ontvangst, en meer moet dat toch niet zijn, wat?

  Zaterdag 30/03: de meeste clubleden starten om 8u. Zondag 31/03: A+B+B1 start om 8u, C om 8u30.

 • Tenslotte nog dit: voor het eerst in meer dan 40 jaar kan onze voorzitter Willy Vanderschaeghe de seizoensstart niet meemaken. Hij leidt momenteel een horizontaal leven na een, reeds lang verwachte, rugoperatie. Courage Willy en, nog eventjes en je bent er ook weer bij!

Tot volgende maand, Arne en Piet

Attachment: