Menu Sluiten

Afspraken 2020

Samenstelling bestuur 2020

Het bestuur voor het jaar 2019 is als volgt samengesteld:

 • Rita SCHATTEMAN, voorzitter
 • Piet DEJONGHE, secretaris, tieltsportief@outlook.com
 • Thijs GOEMAERE, penningmeester
 • Willy VANDERSCHAEGHE, Mario BOLDENS, Marc DE VREESE, Bernard SABBE, Arne CHEVROLET, Rik BOUCKAERT, Kristof BLANCKE, Frederik GOEMAERE, bestuursleden

Lidgeld

Voor leden die hun lidmaatschap hernieuwen, die dus over clubkledij beschikken, komt het lidgeld op 50 euro. Een extra gezinslid komt uit op 20 euro.

Nieuwe leden betalen eenmalig dit laatste jaar in de huidige clubkledij eenmalig 95 euro, daarin zit dan clublidgeld, broek en trui lange én korte mouwen. Als die nog voldoende op voorraad is natuurlijk, in het andere geval vinden we wel een oplossing.

U kunt geen actief rijdend lid zijn van onze club zonder clubkledij.

Noteer ook dit: om te hernieuwen voor een volgend jaar is de uiterste datum de 15de december. We doen dit om jullie te allen tijde veilig verzekerd op weg te houden!

Palmares einde seizoen

Voor wie het de moeite waard vindt: we belonen graag de trouwe fietsers onder ons.

We kozen voor een eenvormig systeem: de bronzen, zilveren, respectievelijk gouden medaille. Dit jaar verminderen we de benodigde kilometers naar verhouding met de ingekorte lengte (eenmalig): het seizoen loopt maar tot en met september.

Deze medailles worden behaald, ofwel via het puntenklassement, ofwel door het totaliseren van voldoende geregistreerde en erkende kilometers.

Voor de details van het puntenklassement verwijzen we naar de jaarkalender 2020.

De categorie waarin je het best scoort, telt. Je kan dus maar één medaille halen, juist, het houdt ergens op natuurlijk.

     Kilometers  Punten
 Brons  Korting lidgeld € 20  10 punten & >4500 km  40
 Zilver  Korting lidgeld € 30  10 punten & >5500 km  52
 Goud  Korting lidgeld € 50  10 punten & >8000 km  64

Welke tochten tellen mee voor de standen?

Alle officieel georganiseerde ritten/tochten/wedstrijden waarbij je je moet inschrijven.

Het seizoen 2020 begon op maandag 28/10/2019 en loopt door tot met zondag 4 oktober 2020 (Provinciale Sluitingsrit VBR, Ardooie).

Eigen cluborganisaties krijgen altijd voorrang: andere tochten rijden wanneer Tielt Sportief zelf inricht is zinloos, althans voor het clubklassement.  De kilometers worden dan gewoon niet in rekening gebracht. Ingeven op de website ervan zal niet lukken, althans toch niet om in het clubklassement opgenomen te worden.

Ook de per fiets afgelegde kilometers heen en terug naar een organisatie (rally, brevet) worden in rekening gebracht voor het klassement.  Wij vertrouwen hiervoor op uw eerlijkheid ter zake. Zie ook punt 5.

Tenslotte is het vanzelfsprekend dat de kilometers van alle clubuitstappen ook meetellen voor het opmaken van het klassement.

Hoe doorgeven van afgelegde ritten en kilometers?

De leden geven ALLES door via de website www.tieltsportief.be. Op die manier weet iedereen waar hij of zij staat: niet alleen de kilometers staan onmiddellijk opgenomen in het klassement, ook de al dan niet behaalde punten worden automatisch meegerekend

Nog even wat uitleg. Een Sterrit staat voor de kortste afstand tussen uw voordeur en de controleplaats maal twee (heen en terug). In dit geval fiets je geen enkele rit ter plekke. Anders worden dat: kilometers heen en terug naar een tocht. (Zelfde principe: kortste afstand voordeur en controleplaats) En de kilometers van de Wegrit, dat zijn die zoals de organisatie ze vermeldt.

Groepen op zondag

Niets nieuws onder de zon: voor de zondagritten is er keuze uit 4 groepen:

A, B, B1 of C.

 • Onze C-vrienden rijden aan een rustig tempo een 50-tal km
 • De B1-groep fietst ritten tot 70 km aan een gemiddelde van 28 à 29 km/u.
 • De B’s rijden 70 tot 80 km aan een gemiddelde van 30 à 32 km/u.
 • De A’s tenslotte fietsen sneller dan de eerste 3 groepen en dragen zorg voor elkaar.

En dan is er ook nog de donderdagse werking, waarbij we ook de verschillende groepen terugvinden.

 • De D-groep zijn onze dames die een ontspannen tochtje fietsen in de omgeving van Tielt. Vanzelfsprekend zijn ook de heren welkom!
 • Ze zijn met niet te veel, maar genoeg om een groepje te vormen dat aan zo’n 27 km/u fietst, en dit voor een tweetal uur. We noemnen hen de C’s.
 • De B-vrienden gaan voor 30 km/u, ook al van 19u tot 21u.
 • En de A’s dan? Rijden dus sneller, maar zo kennen we hen.

Dames & heren

Met deze regeling is het duidelijk: Er bestaan geen aparte heren en damesgroepen meer, alleen verschilende groepen qua snelheid en duur van de uitstappen.

Verkeersreglementen

De bestuursleden kunnen nooit aansprakelijk gesteld worden voor ongevallen, fouten van allerlei aard of verkeersovertredingen van de leden.  Ieder lid is zelf verantwoordelijk voor het STRIKT NALEVEN van de verkeersreglementen.  Als de groep met minder dan 15 leden is, WORDT ER OP HET FIETSPAD GEREDEN.

Pech

Wanneer iemand lek rijdt of andere pech heeft, WACHT IEDEREEN.

Clubkledij

Tijdens de clubritten fietst iedereen in de clubkledij. Dit uit respect voor zowel medeclubleden als voor onze trouwe sponsors! Bij slecht en/of koud weer kan u natuurlijk wel een regenjasje of zo aantrekken. Er is een waaier aan verschillende kledij beschikbaar.

Ritten

De op het maandblad opgegeven ritten kunnen altijd gewijzigd worden door een bestuurslid, dit naargelang de omstandigheden.

Regenweer

Als een bepaalde groep beslist niet uit te rijden wegens bv. slecht of mistig weer, kunnen de kilometers van die rit niet verrekend worden.  De aan de rit verbonden punten worden wel toegewezen, als het clublid op het startuur in het lokaal aanwezig is, en dit met de duidelijke bedoeling te gaan fietsen.

Bijlages

X