Menu Sluiten

Mei is on its way

CLUBNIEUWS MEI

  • Na grondig denkwerk en diepgaand onderzoek probeerden we Tielt – Breskens – Tielt dit jaar een boost te geven. Omwille van de concurrentie met Brugge en nog wat organisaties her en der schoven we een weekje vooruit op de kalender. Opnieuw onder de vlag van de Fiets Wijs! Campagne & powered by bouwservice Van Hulle. Dat bleek allemaal reuze te lukken met niet minder dan 907 deelnemers. En 72 stuks van dat aantal waren clubleden! Mooi. Iedereen was het er over eens: prachtig parcours. Ook de locatie is uitstekend natuurlijk. Ruime fietsparking, douches… Nu nog wat kinderziekten uit de weg ruimen (inschrijvingstafels, wat meer vrijwilligers op de bevoorradingsposten…). Een hartelijke dank aan alle deelnemers én natuurlijk aan de vrijwilligers! Topklasse.
  • Er daagden een dikke 20 deelnemers op voor de Klassieker van het Goede Doel in Zulte op zaterdag 13 april. Dat is niet weinig maar ook niet veel. Mooie organisatie, dat wel.
  • Even tussendoor: respecteer onze sponsors die al onze clubinitiatieven helpen waarmaken en draag de clubkledij tijdens de clubuitstappen. Er zijn mensen die menen dat dit bij ons niet van belang is, omdat we geen koersteam zijn. Zij dwalen.
  • De donderdagavondritten kennen veel succes maar er zijn, niets nieuws onder de zon, problemen met de gemiddelde snelheden. De A-groep fietst veel sneller dan de vooropgestelde 30 per uur. Daarom stellen we vanaf nu een groepje voor dat zich daar wel aan houdt. Even samenvatten: je hebt dus de Knallers, gevolgd door de 30 per uur fietsers, daarna de rustiger fietsers, en de dames (waar ook heren welkom zijn, dat spreekt, geen seksisme in de club!) van Rita. In mei evalueren we de zaak dan eens grondig.
  • Nog iets van praktische aard. Wanneer achteraan de groep geroepen wordt om te wachten (iemand waaide er uit, een technisch probleem…) raakt de boodschap niet altijd tot de mensen die op kop rijden. Roep de boodschap door, dan vermijden we dat we plots met minder blijken te zijn dan bij de start. En vermijden we misverstanden.

Vooruitblikken:

  • Op woensdag 1 mei, extra clubrit, maar je kan ook koersen in de namiddag! ’s Morgens afspraak aan het Textielhuis, om 8u (stilaan een traditie te noemen) om te genieten van een ontbijtkoek en koffie. Waarna we onze ritjes fietsen. Bedoeling van het 1 mei comité: er een Feestelijke Dag van de Fiets van te maken. Zal wel lukken, ook al met de koers ’s middags. Er is de recreantenkoers en daarna komt het “grote” werk met de Gentlemankoers.
  • We nemen een flinke sprong voorwaarts naar zaterdag 25 mei, voor de rit naar Halle. Vertrek aan ’t Forum (Nieuwstraat) om 7u30. Dit jaar voorzien de Bicro’s en wij maar één volgwagen, in 2018 was het een beetje te veel van het goede. Maar dat mag geen probleem vormen toch?
  • En dan vliegen we er in. Bruggen & Wegen komt er aan op dinsdag 28 mei. De activiteiten starten om 9u, werkenden die het ook willen wagen spreken af om 18u. Prima training voor de donderdag daarop. Want kijk eens hieronder.
  • Hoog tijd voor nog eens een Betaalde Feestdag met Hemelvaart op donderdag 30 mei. Groepen A, B en B1 gaan aan de slag vanaf 8u, de C’s blijven op hun vertrouwde 8u30.

Bijlages

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X